Een groot donker feest met Biezen

Biezen is de gloednieuwe band van Erik Van Biesen die drieëntwintig jaar bij Gorki speelde.

Erik kwam tot de muziek in '79. Hij debuteerde met een 7” single (‘Big Flipping Race’ / The Dealer’) van zijn toenmalige bandje HIGH Iq. Sindsdien heeft hij een indrukwekkend parcours afgelegd. Voorprogramma's van Charlie Watts (The Rolling Stones), Jack Bruce (Cream) en Georgie Fame, tours in Duitsland en dienstjaren bij The Paranoiacs, Axelle Red, Sparkling Pistols, Revenge 88, Freddy De Vadder & De Bende Van Miènde, Dandy Davy én Gorki: het leest als één lange road movie op zijn cv.

Erik wil echter niet blijven stilstaan bij het verleden. De blik is volledig gericht op de toekomst. Biezen is een groot donker feest met blazers waarbij vergelijkingen met Morphine, Daniel Lanois en Mark Lanegan niet uit de lucht gegrepen zijn.

Biezen the band opent op 10 augustus de nieuwe editie van de Paulusfeesten in Oostende. Op Melkrock speelt Erik samen met de twee blazers van de groep een akoestische set in de zijtent om 18u30.

“Een triomf”, blokletterde Het Nieuwsblad na het allereerste optreden van Biezen.

Ook Johannes Verschaeve van The Van Jets was enthousiast toen hij de single 'Closer To The End Of Sound' hoorde: "Amai, zo goed. Richard Hawley! Johnny Cash". De Nederlandse muziekjournalist Willem Jongeneelen (Oor/BN De Stem) had het over "een straf nummer".

En de toekomst oogt mooi: Biezen the band gaat de baan op en werkt intussen volop verder aan een debuutalbum dat in 2016 uitkomt.

Facebookpagina Biezen

Tickets Melkrock te koop via deze link