Eerste namen voor 19de editie Melkrock Tielt & winnaars Melkrock Rally

Fifty Foot Combo, Vandal X, Cocaine Piss en Hands Off The Barmaid: dat zijn de eerste namen voor de affiche van de 19de editie van Melkrock (14 augustus).

Fifty Foot Combo brengt eind maart een nieuwe plaat uit, hun eerste album sinds 2004. Invloeden van Link Wray, The Monks en andere herrie komen furieus samen in een unieke Monstrophonic Sound waarbij garagerock, psychmuziek, soul en punk de dienst uitmaken. De legendarische Jim Diamond (zie ook: The Dirtbombs, White Stripes, The Sonics) mixte de plaat.

Twintig jaar geleden deelde Vandal X een eerste kopstoot uit. Twee decennia later blijft het compromisloze Limburgse duo nog steeds trouw aan het basisprincipe: met een energieke wall of sound rake klappen uitdelen. De veteranen van de noise scene releasten in 2015 het album 'Vandal X' en sluiten af in de zijtent.

Ook in actie op het zijpodium: Cocaine Piss, een uiterst smerig punkwartet uit Luik. De undergroundband rond zangeres Aurélie nam hun te verschijnen debuut op in Chicago, bij Steve Albini (zie ook albums van Nirvana, Slint, Raketkanon). Het reeds vrijgegeven nummer 'Sex Weirdos' is volgens Humo "met stip de best bestede minuut van de week."

Hands Off The Barmaid won de publieksprijs van de Melkrock Rally. De Tieltse rockband is de opener van Melkrock 2016. Swap Meet was in de ogen van de jury de beste band van de Melkrock Rally en mag dankzij die overwinning een dagje opnemen in de Barefoot Recording Studio van Arjan Bogaert (bekend van producties voor Protection Patrol Pinkerton en ID!OTS). De top-3 van de Melkrock Rally-jury zag er verder zo uit: Cleo (tweede plaats) en Sperwer (derde plek).

Vzw Heelal wil via deze weg alle bands, de jury, alle medewerkers en het talrijk opgekomen publiek van de Melkrock Rally bedanken. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws over de nieuwe editie van Melkrock.