free download nieuw nummer Compact Disk Dummies

Compact Disk Dummies bieden soundtrack die ze maakten voor het vuurwerk op de Gentse Feesten gratis aan via computergame.

Compact Disk Dummies zorgden voor de perfecte soundtrack bij het vuurwerk van de Gentse Feesten. Het bijna 19 minuten durende nummer 'Hanabi' kan je gratis en exclusief downloaden via deze link, al moet je wel even in de huid van een van de twee broertjes kruipen en een korte game spelen.

Compact Disk Dummies over 'Hanabi' :"Het muziekstuk werd geschreven vanuit een intuïtieve groove, en daarrond werd alles opgebouwd tot iets wat uiteindelijk voelt als een dolle autorit van twintig minuten langs verschillende werelddelen. De titel ontleent zich aan de letterlijke vertaling van het Japanse woord voor 'vuurwerk', en de track zelf haalt inspiratie uit verschillende landen. Van duistere Berlijnse Techno over disco en Amerikaanse funk tot zelfs een Afrikaans kinderkoor zijn het uiteindelijk Desselgemse vocals ("Lit some fire for the people, let the Devil make a deal") die alles de stratosfeer inschieten."

Met de beats van de electropunkband Compact Disk Dummies gaat Melkrock (om 23u30) de nacht in. De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem wonnen in 2012 de finale van Humo’s Rock Rally en releasten in 2013 de debuut-ep ‘Mess With Us’. De single 'The Reeling' schopte het tot de eerste plaats van De Afrekening van Studio Brussel. Op Melkrock brengen Lennert en Janus naast het vertrouwde werk ook een voorproefje van nieuw materiaal dat in 2016 verschijnt. Compact Disk Dummies spelen deze zomer slechts een select aantal shows. Organisator vzw Heelal is opgetogen dat Melkrock het duo mag verwelkomen in Tielt op 16 augustus. Het Stadsmagazine van Tielt sprak met Compact Disk Dummies.

Lennert Coorevits: “We hebben de afgelopen twee jaar bijna uitsluitend in het buitenland gespeeld: vooral in Nederland en Frankrijk. Maar de vraag vanuit België bleef komen, dus besloten we op een vijftal kleinere festivals te spelen deze zomer. Momenteel is het nogal hectisch. Naast shows krijgen we ook tonnen aanvragen om leuke dingen te doen, en we zijn slecht in 'nee' zeggen. We hebben net een song van twintig minuten als soundtrack bij live vuurwerk geschreven en eind deze zomer beginnen we in samenwerking met De Kopergietery te werken aan de theatervoorstelling ‘Pitchbull’. (op za 17 oktober is de jongerenvoorstelling te zien in CC Gildhof, CDD zullen live on scene staan met acteur Joris Hessels en singer-songwriter Amaryllis Uitterlinden, red.) Nu het vakantie is, hebben we eindelijk de tijd om enkele weken aan een stuk aan onze plaat te werken. We zitten allebei in een goede vibe en we luisteren naar dezelfde muziek. We zijn gek van de laatste albums van Caribou en Kendrick Lamar maar we houden ook van oudere dingen zoals ‘Remain In Light’ van Talking Heads en ‘Hunky Dory’ van David Bowie. Janus en ik krijgen meer en meer voeling met elkaar. Onszelf deadlines opleggen helpt ook: daardoor blijf je gefocust. Met verwachtingen probeer ik zo min mogelijk bezig te zijn: het is mentaal al lastig genoeg, zo'n debuutplaat. Ik ben best wel een dramatische ziel op dat vlak, ik kan er echt wakker van liggen. Met de plaat is het onze ambitie iets te maken dat zowel uit de boxen van een club knalt als lekker subtiel klinkt in je woonkamer."

Facebookpagina van Compact Disk Dummies

Tickets Melkrock te koop via deze link.