Gloria Boateng geselecteerd voor De Beloften

Gloria Boateng, die om 22u45 speelt in de zijtent van Melkrock, deelt in september deel aan het Gentse rockconcours De Beloften.

De selectie-jury over Gloria Boateng: "Hip hop, electronica en gitaren in een energiek Gents/Ghanees jasje. Gloria combineert op een enthousiaste wijze haar goeie stem met catchy songs in een genre waarin er niet veel uitblinken, laat staan vrouwen. We verwachten een livebommetje."

Gloria verwerkt soul, hiphop, rock en drum & bass in haar muziek. In 2010 haalde ze de finale van Humo’s Rally. Gloria werkte al samen met electropunk-act Waxdolls en funk/afrobeatband BRZZVLL en stond samen op affiches met Macy Gray, The Roots, Selah Sue en The Opposites. In 2014 speelde ze op het Sziget festival in Hongarije. Voor het één-programma Café Corsari bracht ze samen met Jef Neve een versie van de Dusty Springfield-klassieker ‘Son Of A Preacher Man’. Eerder deze zomer was ze te zien op Les Ardentes. Op haar eentje zal Gloria in de Radio Topkaas-tent bewijzen dat ze een ideale opwarmer is voor de beats van Compact Disk Dummies op het hoofdpodium.

De videoclip van 'Over My Head' is te zien via deze link.

Tickets Melkrock